Elprisdebatt flyttas fram – energiministern i karantän

Den särskilda riksdagsdebatten om de höga elpriserna, som skulle genomföras på tisdagen, flyttas fram. Anledningen är att energiminister Khashayar Farmanbar (S) inte kan komma.

I början av december begärde Kristdemokraterna en särskild debatt i riksdagen om elförsörjningen, med fokus på de höga elpriserna. Debatten skulle ägt rum i morgon, men riksdagen meddelade på måndagsförmiddagen att den ställs in och planeras till ett senare tillfälle.

Orsaken till att debatten är inställd är att energiministern inte kan komma, enligt Carina Larsson vid Riksdagsförvaltningens presstjänst.

Aftonbladet har talat med Khashayar Farmanbars pressekreterare som bekräftar uppgiften.

– Han är i familjekarantän i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Amalia Pedersen till tidningen.

Farmanbar har testat negativt för covid-19.

{{toplink}}

 

Beslutskedja: Förordning om elpriskompensation

13/1
2022
17/1
2022
25/1
2022
11/2
2022

Forrige artikel EI: Vad kommer folk förvänta sig nästa gång? EI: Vad kommer folk förvänta sig nästa gång? Næste artikel Trots dödförklaringen: Exportrabatter vid liv i debatt om klimattullar Trots dödförklaringen: Exportrabatter vid liv i debatt om klimattullar
Kyrkans skogsutredare: Vårt förslag har ingen prutmån

Kyrkans skogsutredare: Vårt förslag har ingen prutmån

Svenska kyrkan behöver ställa om sitt skogsbruk. Det är en process som kommer att kosta pengar, men som är helt nödvändig, enligt kyrkans egen skogsutredare Göran Enander. ”Det är ingen återvändo”, säger han.