Färre vargar i Sverige

KORTNYTT. Vargstammen minskar, enligt Naturvårdsverket.

Det fanns cirka 305 vargar i Sverige under den gångna vintern, enligt Naturvårdsverkets inventering. Det är en minskning jämfört med förra vintern då det fanns 355 vargar.

– Vargpopulationen i Sverige fortsätter att minska för tredje året i rad, men det finns ingen uppenbar naturlig förklaring för minskningen. I Norge ökar antalet vargar, säger Maria Hörnell-Willebrand, chef för Viltanalysenheten på Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Den 7 juni meddelar Naturvårdsverket om man kommer att fortsätta att delegera beslutanderätten om licensjakt på varg till länsstyrelserna.

Forrige artikel Shekarabi bekräftar att km-skatten kommer Shekarabi bekräftar att km-skatten kommer Næste artikel Regeringen vill se obligatorisk märkning av kött
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.