Han efterträder avliden EP-ledamot

I onsdags kom beskedet att den socialdemokratiske EU-parlamentsledamoten Erik Bergkvist har avlidit. Nu står det klart att Linus Glanzelius ersätter honom under den återstående delen av mandatperioden.

EU-parlamentarikern Erik Bergkvist (S) avled i onsdags efter en tids sjukdom. Han hade då varit parlamentsledamot sedan det senaste valet 2019.

{{toplink}}

Under fredagen meddelar den svenska socialdemokratiska gruppen i EU-parlamentet att Linus Glanzelius efterträder Erik Bergkvist. Glanzelius arbetar i dag som påverkansansvarig på LO:s kansli i Stockholm och har tidigare varit politiskt sakkunnig för statminister Magdalena Andersson (S) och för utrikesminister Ann Linde (S). Han har dessutom bakgrund inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU.

– Jag hoppas att mina erfarenheter ska komma till nytta för att hantera det allvarliga läget vi befinner oss i just nu. I tider av kris och osäkerhet krävs ökad sammanhållning i Europa. Jag kommer göra mitt yttersta för att stå upp för svenska folkets intressen i EU, skydda hushållens ekonomi och värna om vår gemensamma säkerhet, säger Linus Glanzelius i ett pressmeddelande.

Han väntas godkännas som ledamot nästa vecka och ska då även ta över samtliga Erik Bergkvists uppdrag som ledamot i transportutskottet och regionala utvecklingsutskottet, samt som ersättare i industri- och energiutskottet. Linus Glanzelius kandiderade för Socialdemokraterna i EU-valet 2019, då på åttonde plats.

Forrige artikel Tyréns får ny koncernchef Tyréns får ny koncernchef Næste artikel Ny rättschef klar i ledningen på ”superdepartementet” Ny rättschef klar i ledningen på ”superdepartementet”
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.