Statssekreterare får höga böter för tjuvfiske av ål

Statsminister Ulf Kristerssons statssekreterare PM Nilsson har dömts till höga böter för att ha tjuvfiskat ål, en akut hotad art. Nilsson ljög även för Havs- och vattenmyndighetens fiskerikontrollanter.

Ulf Kristerssons statssekreterare PM Nilsson har dömts till dagsböter på 38 800 kronor för tjuvfiske av ål. Detta efter att ha blivit tagen på bar gärning i Karlskrona skärgård av Havs- och vattenmyndighetens fiskerikontrollanter sommaren år 2021. Det skriver Sydöstran och Expressen.

PM Nilsson nekade först till att ryssjorna var hans. En uppgift han ändrade i efterhand, efter att polisen kontaktade honom i december förra året, 2022. Han förklarar att han ljög för Havs- och vattenmyndighetens tjänstemän med att situationen var pinsam och att han blev överrumplad, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Är för ålfiske

I sitt inlägg på Facebook ber han om ursäkt för att ha orsakat merarbete för polisen och Havs- och vattenmyndigheten, däremot inte för att ha tjuvfiskat en akut hotad art.

I sin tidigare roll som ledarredaktör på Dagens Industri har PM Nilsson argumenterat för lokalbefolkningens rätt till ålfiske.

Forrige artikel Trots gallringen – över 150 utredningar i gång Trots gallringen – över 150 utredningar i gång Næste artikel Hundratusentals kan få mer i elstöd än de betalt för elen Hundratusentals kan få mer i elstöd än de betalt för elen
Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Budgetbeskedet: Skogsstyrelsen hoppas slippa uppsägningar

Skogsstyrelsens får en rejäl anslagsökning i finansminister Svantessons budget vilket gläder såväl generaldirektören som branschorganisationen Skogsindustrierna. Men många myndigheter på miljöområdet får mer begränsade tillskott och alla branschorganisationer är inte glada.