Aleris-vd får sitta kvar i Vårdföretagarnas styrelse

Aleris Groups vd och koncernchef Sofia Palmquist får sitta kvar minst ett år till som styrelseledamot. Det beslutades under Vårdföretagarnas årsmöte i Stockholm.

Vårdföretagarna har röstat fram sin nya styrelse. Totalt rör det sig om tre nya ledamöter, och Sophiahemmets Peter Seger valdes till ny ordförande.

För Sofia Palmquists del innebär rollen som ledamot en chans att bidra med lösningar.

– Vi står i en tid efter pandemin som påverkat patienternas tillgänglighet till specialistsjukvården. Att öka tillgängligheten kommer att kräva en rad insatser och förändringar, säger Palmquist i ett pressmeddelande.

– Jag ser fram emot att tillsammans med branschen fortsätta att bidra med lösningar in i hälso- och sjukvården där vi med stöd av medicinsk och digital innovation kan fortsätta förstärka kvaliteten och öka tillgängligheten för människor med behov av vård.

Forrige artikel Sineva Ribeiro omvald till Vårdförbundets ordförande Næste artikel Nio finalister i Årets superkommun 2022
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.