Bris växer – öppnar femte mottagningen i år

Bris öppnar nu en ny mottagning i Umeå som blir den femte nystartade stödverksamheten i raden år 2021. Där finns anställda kuratorer som bland annat ska stödja utsatta barn i kontakten med vård, skola och socialtjänst. 

– Vi vill rikta ett stort tack till våra samarbetspartners. Den här verksamhetsutvecklingen har möjliggjorts med finansiellt stöd från Familjen Erling-Perssons Stiftelse, och utformningen av Brismottagningarna har gjorts med stöd från Ikea, säger Magnus Jägerskog, i ett pressmeddelande.

Mottagningarna är stödverksamheter som finns till för barn och unga i utsatta situationer. Där erbjuds barn som exempelvis flytt från krig, växer upp i familjehem eller lider av psykisk ohälsa, individuella samtal eller familjestöd. Brismottagningen kan också följa med barnet på möten med socialtjänsten, skolan eller sjukvården.

Brismottagningar finns också i Stockholm, Malmö, Göteborg och Linköping.

Forrige artikel Chefsjurist på Ivo tvingas gå – får 1,5 miljoner Næste artikel Norrköping använder Äldreomsorgslyftet till att köpa biobiljetter Norrköping använder Äldreomsorgslyftet till att köpa biobiljetter
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.