Lena Hallengren ny gruppledare för S

Lena Hallengren är ny gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen.

Under en pressträff i riksdagen under torsdagseftermiddagen presenterade avgående statsminister Magdalena Andersson Socialdemokraternas nästa gruppledare.

– Lena Hallengren har i sina olika roller genom åren visat att hon har en ypperlig förmåga att samla och hitta lösningar där andra ser låsningar. Hon är van vid att samarbeta brett med många olika röster för att komma framåt, säger Andersson under pressträffen.

Socialdemokraterna förbereder sig på att gå i opposition den kommande mandatperioden och Magdalena Andersson betonar Lena Hallengrens då centrala roll.

– Jag är naturligtvis väldigt glad över förtroendet. Vi är ett större parti som tar plats i riksdagen, säger Hallengren.

– Som gruppledare blir mitt jobb att tillsammans med 107 ledamöter i den socialdemokratiska riksdagsgruppen hitta stöd för våra förslag och för en politik som tar tag i de samhällsutmaningar vi står inför. 

Karlsson lämnar riksdagen

Annelie Karlsson har varit gruppledare sedan 2019 men meddelade förra året att hon inte kandiderade till riksdagen i årets val.

{{toplink}}

– Utöver det starka ledarskapet så har Lena Hallengren en lång och gedigen erfarenhet av arbete i riksdagen. Hon har representerat vårt parti i flera tunga utskott och behärskar väl riksdagens arbetsgångar, säger Magdalena Andersson.

Forrige artikel Vaccinsamordnare Richard Bergström slutar i förtid Vaccinsamordnare Richard Bergström slutar i förtid Næste artikel Hon är ny ordförande för Rädda barnen Hon är ny ordförande för Rädda barnen
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.