Lina Nordquist: ”Vi får inte vara lata katter nu”

Ledamot i socialutskottet, gruppledare i riksdagen och sedan i lördags också vice ordförande för Liberalerna. ”Man kan ju undra om jag inte är riktigt klok, dygnet har ju inte fått fler timmar”, säger Lina Nordquist till Altinget.

Det gick inte att tacka nej när frågan kom. Möjligheten att få vara med och påverka via förtroendeuppdrag vägde över och Lina Nordquist säger att Liberalerna behövs mer än någonsin. I ett litet parti behöver alla dela på de uppdrag som finns och det går inte att luta sig tillbaka och räkna historiska framgångar.

– I politiken är inga segrar vunna för alltid. Vi får inte vara lata katter nu. 

{{toplink}}

Som vice ordförande företräder hon hela partiet och det finns politikområden som hon säger inte är hennes styrkor, men det är sjukvårdsfrågorna hon drivs av.

– På så många olika sätt. Jag har undervisat på läkar- och sjuksköterskeutbildningen, det är därifrån jag kommer. Men det är ju också beredskapsperspektivet, det är den vård vi har som vi ska använda i kris också. Så det finns så mycket i vården att hålla ögonen på. 

Under det extra landsmötet valdes också Johan Pehrson till partiledare och Amelie Tarschys Ingre, Lidingö, Pierre Månsson, Kristianstad, Ina Lindström Skandevall, Sundsvall och Monica Lundin, Borlänge som ledamöter i partistyrelsen.

Forrige artikel Han ska leda Svensk förening för beroendemedicin Næste artikel De får organisationsstöd från kronprinsessparet
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.