Välkommen till Altingets nya nisch: Altinget Omsorg

NYTT PÅ ALTINGET. Nu inleder vi nedräkningen! Den 24 mars är det premiär för vi vårt nya bevakningsområde Altinget Omsorg - en nischad bevakning av äldreomsorg, LSS-frågor, socialpolitik med mera. 

Det gångna året har äldreomsorgen diskuterats mer än kanske något år förut. Pandemin har satt ljuset på brister som varit kända länge och skapat politiskt tryck i frågor som tidigare kunnat nedprioriteras. Det är en, men sannerligen inte den enda, anledningen till att det känns mer relevant än någonsin att sätta ett särskilt strålkastarljus på omsorgsfrågor. 

Bup, HVB, LSS...

Krislägena i samhället har avlöst varandra på senare år och trycket på socialtjänsten, på BUP och på HVB-hemmen har varit ständigt högt. 

Vid sidan av detta puttrar den ännu olösta frågan om LSS. Trots idogt utredande och ständig debatt finns många olösta knutar. Beroendevården rör på sig, men håller den jämna steg med utvecklingen?

Vi håller koll på alla de här frågorna och många fler och följer både debatten, sakpolitiken och beslutsprocesserna.

Altinget Omsorg

Altinget Omsorg kommer att ge dig fördjupning, nyheter, analyser och debatt på omsorgsområdet, samtidigt som vi hjälper dig följa relevanta lagstiftningskedjor och remissrundor såväl som vilka myndigheter, organisationer, företag och personer som har makt och påverkan på området. 

Premiär i mars

Premiären går av stapeln den 24 mars, men du kan redan nu registrera ditt intresse för en testprenumeration, som börjar automatiskt när vi drar igång.

Testperioden gäller i 14 dagar, är inte bindande och fortsätter inte automatiskt efter periodens slut.

Anmäl dig här.  

 

Varmt välkommen till Altinget och till Altinget Omsorg! 

 

Sanna Rayman
chefredaktör och ansvarig utgivare, Altinget

Næste artikel Vågar Löfven chansa? Vågar Löfven chansa?
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.