Ankarberg Johansson sjukskriven

KORTNYTT. KD:s vårdpolitiska talesperson har drabbats av en stroke och är sjukskriven. Småländska regionpolitikern Mattias Ingeson går in som ersättare för henne.

Acko Ankarberg Johansson är sjukskriven efter att ha drabbats av en stroke. Det meddelar hon själv på sociala medier.

Ankarberg Johansson lämnade nyligen uppdraget som partisekreterare för Kristdemokraterna, men är kvar som partiets vårdpolitiska talesperson samt har valts in i riksdagen. Hon kommer inte vara närvarande när riksmötet öppnar på måndag.

Mattias Ingeson, regionpolitiker från Jönköpings län, kliver in som ersättare för Ankarberg Johansson under sjukskrivningsperioden.

Forrige artikel Akutväntetiderna ökar för äldre Næste artikel Friskolor lägger mindre pengar på elevhälsa än kommunala skolor
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.