Cancerfondens generalsekreterare tar över Internationella cancerunionen

Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström har valts till ordförande för Internationella cancerunionen (UICC).

Med runt 1 200 organisationer i 172 länder är UICC världens största internationella medlemsorganisation för cancerfrågor.

Nu har Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström valts till ny ordförande.

”Hedrad”

Hon kandiderade till posten i augusti och slog motkandidaterna Daiming Fan från Kina och Zainab Shinkafi-Bagudu från Nigeria.

– Jag är hedrad över det här förtroendet i en viktig tid för det internationella arbetet mot cnacer. Vi lever i en orolig omvärld och det skapar osäkerhet bland oss som arbetar med att skapa förutsättningar för vården, forskningen och det förebyggande arbetet, säger hon i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Stockholms folkhälsostrateg till FHM Næste artikel Hon blir Pehrsons högra hand Hon blir Pehrsons högra hand
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.