Grafik: Här är resultatet – i dag och historiskt

De flesta rösterna är räknade och det finns ett preliminärt resultat. Se partiernas utveckling från 1988 fram till i dag. 

Här är partiernas valresultat i de tio tidigare valen. 2022 års siffror är från valnatten, de är preliminära och kommer uppdateras. 

Statsministerkandidaterna

Här är siffrorna för de två statsministerkandidaternas partier. 2022 års siffror är från valnatten, de är preliminära och kommer uppdateras. 

Forrige artikel Regionen privatiserade bup: ”Testar man inte, vet man inte” Regionen privatiserade bup: ”Testar man inte, vet man inte” Næste artikel SVT:s vallokalsundersökning – och så stor kan felmarginalen vara SVT:s vallokalsundersökning – och så stor kan felmarginalen vara
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.