Hon är SKR:s nya chefsjurist

Sara Catoni är ny chefsjurist och chef för avdelningen för juridik på Sveriges kommuner och regioner (SKR).

Sara Catoni kommer närmast från Region Stockholm, där hon är administrativ direktör och biträdande förvaltningschef på trafikförvaltningen. Tidigare har hon bland annat jobbat som advokat i London och som chefsjurist inom trafikförvaltningen i Region Stockholm.

– Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Sara Catoni, som har en lång erfarenhet av ett av välfärdens många viktiga områden: kollektivtrafik och regional utveckling. Hon har stor insikt i hur kommuner och regioner arbetar och vilket kvalificerat stöd en medlemsorganisation som SKR behöver kunna ge, säger Staffan Isling, vd för SKR, i ett pressmeddelande.

Sara Catoni tillträder sin nya tjänst i januari 2022.

Forrige artikel DN-skribent får Åke Ortmarks journalistpris Næste artikel Grönt ljus för privata aktörer inom Bup i Dalarna
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.