Ida Gabrielsson tar över efter Ali Esbati

Vice partiordförande Ida Gabrielsson tar över som ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet. ”Det känns väldigt roligt och fint att få förtroendet”, säger hon vid en pressträff. 

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ali Esbati meddelade nyligen att han kommer att lämna posten och sin plats i riksdagen vid årsskiftet. 

Nu står det klart att det blir Ida Gabrielsson som tar över. 

– Det känns väldigt roligt och fint att få förtroendet att ta över efter Ali som har betytt enormt mycket för Vänsterpartiets politiska utveckling, säger hon vid en pressträff.

Ida Gabrielsson är vice partiledare och vice ordförande i socialförsäkringsutskottet. Hon är suppleant i finansutskottet och har suttit i riksdagen sedan 2018. Hon var också förbundsordförande för Ung Vänster 2005 till 2011. 

– Bakom sig har hon också en lång politisk resa, bland annat som kommunpolitiker i Sandviken. Vilket naturligtvis är viktigt, att vara starkt förankrad i den svenska myllan, säger Nooshi Dadgostar (V) vid pressträffen. 

Gabrielsson har varit en central person i Vänsterpartiets ledning under en längre tid och har varit med i flera av de större förhandlingar som Vänsterpartiet genomfört de senaste åren. Bland annat gällande pensionerna och sjukförsäkringen. 

– Och hon fanns naturligtvis med i arbetet med att stoppa marknadshyrorna, säger Nooshi Dadgostar. 

{{toplink}}

Forrige artikel Hon tar över S-studenter Næste artikel Hon är årets vårdchef
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.