Regiondirektör lämnar: Rekrytering av efterträdare pågår

Jan Grönlund, regiondirektör i Sörmland, lämnar sitt uppdrag under året. Letandet efter hans efterträdare har nu påbörjats.

I tio år har Region Sörmland haft Jan Grönlund vid rodret som regiondirektör. Under året lämnar han det uppdraget, och han säger sig ha gjort sitt bästa.

– Jag är enig med den politiska ledningen om att det här är en bra tidpunkt att inleda processen med att rekrytera en ny regiondirektör, säger han i ett pressmeddelande.

Under sökandets gång kommer Grönlund att fortsätta med sitt arbete. Regionen pekar ut hösten som en trolig tidsperiod då en ny regiondirektör kan vara på plats.

I samförstånd

Regionstyrelsens ordförande Christoffer Öqvist (M) vill understryka att det är i samförstånd som presidiet har kommit fram till beslutet, tillsammans med Grönlund.

– Det är en bra tidpunkt nu när en ny politisk ledning är på plats fullt ut sedan årsskiftet, säger Öqvist.

Det är också presidiet som kommer att utgöra rekryteringsgruppen.

Forrige artikel De är KD:s nya talespersoner De är KD:s nya talespersoner Næste artikel Wärnick (M) vikarierar som utskottsordförande
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.