Rektor blir ny generaldirektör för UKÄ

Högskolan Dalarnas rektor Martin Norsell blir ny generaldirektör för Universitetskanslersämbetet (UKÄ).

Myndigheten leddes fram till i december förra året av Anders Söderström. Sedan dess har Annika Pontén agerat som tillförordnad generaldirektör.

Martin Norsell blir den som får ansvaret över UKÄ, med start den 1 december.

– Jag är mycket glad att Martin Norsell har tackat ja till att bli generaldirektör för UKÄ, säger utbildningsminister Mats Persson (L) i ett pressmeddelande.

– Med sin gedigna erfarenhet från olika ledningsuppdrag inom högskolesektorn är han väl lämpad för det här uppdraget.

Sedan 2018 har Martin Norsell varit rektor för Högskolan Dalarna. Han är professor i militärtekniker och har tidigare bland annat varit prorektor och forskningschef vid Försvarshögskolan i Stockholm.

Forrige artikel Generaldirektör utreder läkemedelslistan Generaldirektör utreder läkemedelslistan Næste artikel Läkare minskade abortrelaterade dödsfall – tilldelas Right Livelihood-pris
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.