Utköpt sjukvårdsdirektör blir psykiatrichef i Värmland

Roger O Nilsson fick lämna sitt jobb som hälso- och sjukvårdsdirektör i Kronoberg – med omedelbar verkan. Nu blir han ny psykiatrichef i Region Värmland.

Det var i maj som Roger O Nilsson fick lämna sin tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Kronoberg, efter en överenskommelse med regionstyrelsen.

– Vi har sett att verksamheterna inte varit nöjda med hur ledarskapet har fungerat. Så mycket har vi väl alla läst i tidningen de sista fyra månaderna, sa regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) till Smålandsposten då.

Han ska också ha fått med sig ett avgångsvederlag på 15 månadslöner – vilket i Nilssons fall motsvarar drygt två miljoner kronor.

Värvas till Värmland

Efter årsskiftet börjar Roger O Nilsson sitt nya jobb som chef för psykiatrivården i Region Värmland.

– Jag ser fram emot att påbörja mitt nya uppdrag och att tillsammans med kollegor och medarbetare fortsätta utveckla hälso- och sjukvården i Region Värmland, säger han till Arvika Nyheter.

Angående det som hände i maj säger han:

– Politiken ändrade sin syn på hur de ville att ledningen och styrningen av hälso- och sjukvården skulle vara i Region Kronoberg och då valde man att jag skulle sluta. Det har jag respekt för.

Forrige artikel AT-läkare får etikpris – stod upp för patienterna AT-läkare får etikpris – stod upp för patienterna Næste artikel Vardagshjälte prisas av Bröstcancerförbundet
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.