Ex-språkrörets nya uppdrag

Peter Eriksson är ny ordförande för Drive Sweden.

Peter Eriksson, tidigare MP-språkrör och bostads- och digitaliseringsminister, har valts till ny styrelseordförande för Drive Sweden. Drive Sweden är ett av Sveriges 17 strategiska innovationsprogram, med finansiering från Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

– Det känns både roligt och intressant att få gå in som styrelseordförande. Jag vill bidra till att stärka svenska företags innovations- och konkurrenskraft genom ökad digitalisering och intensifiera arbetet för en hållbar förändring och ett moderniserat företagande vilket brådskar, säger Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Peter Eriksson ersätter Jan Hellåker, som avböjt omval efter att ha varit ordförande sedan år 2019.

 

 

Forrige artikel Anitra Steen lämnar ordförandeposten i Akademiska hus Anitra Steen lämnar ordförandeposten i Akademiska hus Næste artikel Nya SKR-styrelsen klar: Henriksson (S) blir ordförande Nya SKR-styrelsen klar: Henriksson (S) blir ordförande
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.