Nytt energiuppdrag för Ibrahim Baylan

Tidigare energi- och näringsministern Ibrahim Baylan är klar för ytterligare ett energiuppdrag.

Ibrahim Baylan har nyss tagit plats i styrelsen för batteribolaget Ingrid Capacity – hans första styrelseuppdrag efter politiken.

Nu är det också klart att den tidigare energi- och näringsministern kliver in som strategisk rådgivare på EIT Innoenergy.

– Jag är väldigt glad över att kunna få vara med och hjälpa de här bolagen. Inte minst med tanke på allt som händer i Europa, säger Baylan till Dagens Industri.

– Vi har en del utmaningar här hemma, men det är en västanfläkt jämfört med hur det ser ut i vissa länder vad gäller energiförsörjning.

EU-finansierade

EIT Innoenergy investerar i olika batteri- och energisatsningar. Genom åren har de delvis finansierats av EU-organet Europeiska institutet för innovation och teknik (EIT).

Forrige artikel Ny fastighetschef på Stena fastigheter Næste artikel Rockad i Castellums toppskikt – vd lämnar, ny finansdirektör tillträder
Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen vill spara in på Sveriges riksarkitekt

Regeringen drar in på finansieringen till Sveriges riksarkitekt. Det framgår i budgeten för 2025 som nu presenterats. ”Risken är ju förstås att det vi bygger blir fulare och mindre hållbart”, säger Tobias Olsson, Sveriges arkitekter.