EU och Singapore undertecknar frihandelsavtal

KORTNYTT. Tre avtal med syfte att fördjupa de ekonomiska och politiska förbindelserna har slutits mellan EU och Singapore efter Asien-Europa-mötet (ASEM) i Bryssel den 18-19 oktober.

De avtal som slöts under mötet gäller handel och investeringsskydd mellan EU och Singapore samt ramavtalet om partnerskap och samarbete.

– Dessa avtal med Singapore, som är vår största handelspartner i regionen, är ytterligare en milstolpe för EU. Avtalen är de första i sitt slag mellan EU och ett land som är medlem i Sydostasiatiska nationers förbund (Asean) och de kommer att ge våra exportörer enorma nya möjligheter, säger EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström (L), i ett pressmeddelande från EU-kommissionen

De underskrivna avtalen innebär bland annat att nästan alla tullar på vissa varor från EU tas bort, tullförfarandena förenklas och höga krav och regler fastställs.

 

Forrige artikel Ludvigsson och Ulvskog lämnar EU-parlamentet Næste artikel Stopp för tysk vapenexport till Saudiarabien
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.