Ludvigsson och Ulvskog lämnar EU-parlamentet

KORTNYTT. De socialdemokratiska europaparlamentarikerna Marita Ulvskog och Olle Ludvigsson ställer inte upp för omval.

Marita Ulvskog har varit europaparlamentariker för Socialdemokraterna sedan 2009. Hon är i dag vice ordförande i utskottet för sysselsättning och sociala frågor.

– För min del är jag mest nöjd med att ha bidragit till att skapa ordning och reda på arbetsmarknaden i Europa, säger Marita Ulvskog, i ett pressmeddelande men säger att hon nu också längtar hem.

Olle Ludvigsson har även han suttit i Europaparlamentet sedan 2009. Han är i dag ledamot i utskottet för ekonomi och valutafrågor.

– Jag är en varm anhängare av Europasamarbetet och kommer att fortsätta att vara ute på arbetsplatser och tala med folk om EU-politik och EU-frågor. Det samtalet är alltid lika viktigt, inte minst emellan EU-valen, säger Olle Ludvigsson.

Forrige artikel Missnöje med fiskeministrarnas kvotbeslut Missnöje med fiskeministrarnas kvotbeslut Næste artikel EU och Singapore undertecknar frihandelsavtal
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.