Hjälpte KD i EU-valet – går nu till Transportföretagen

Transportföretagen fortsätter att hämta pressansvariga från partipolitiken. Tidigare KD-tjänstemannen Seth Örbrink blir ny pressansvarig på Transportföretagen, och ersätter då tidigare L-tjänstemannen Mattias Holmqvist.

Efter att under våren ha hjälpt Alice Teodorescu Måwe som pressansvarig i kampanjarbetet inför EU-valet, lämnar Seth Örbrink Kristdemokraternas parti- och riksdagskansli. Detta för att ansluta till branschorganisationen Transportföretagen i rollen som pressansvarig.

– En konkurrenskraftig transportnäring är en förutsättning för att Sverige ska fungera, samtidigt som man befinner sig i en spännande omställningsfas. Som samlingspunkt för branschen fyller Transportföretagen en mycket viktig funktion, säger Seth Örbrink i ett pressmeddelande.

Örbrink har tidigare bland annat varit pressansvarig på partiets parti- och riksdagskansli, samt arbetat för partiet i Stockholms stadshus hos dåvarande äldre- och trygghetsborgarråd Erik Slottner, numera civilminister.

– Med Seth på plats får vi precis den profil vi har letat efter med ett stort kontaktnät bland journalister och i politiken. Seth har också stor erfarenhet av både det proaktiva och reaktiva pressarbetet, vilket inte minst är viktigt under kommande avtalsrörelse, fortsätter Niclas Thorselius, kommunikationschef på Transportföretagen, i pressmeddelandet.

Örbrink tar över Mattias Holmqvist plats som ordinarie pressansvarig. Holmqvist, med en bakgrund som pressansvarig på Liberalernas partikansli, lämnade Transportföretagen i våras. Branschorganisationen tog under en period in konsulten Johan Hasslow som tillförordnad i rollen som pressansvarig.

 

 

 

Forrige artikel Tidigare C-sakkunnig ska hjälpa företag i EU-maskineriet Næste artikel Han blir Danmarks nya EU-kommissionär Han blir Danmarks nya EU-kommissionär
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.