S-parlamentariker får utrikesuppdrag av EU – ska bevaka ”ödesval”

Europaparlamentarikern Evin Incir (S) blir EU:s chefvalsobservatör i Sierra Leone. Incir är den första svensken på 20 år att utses till rollen.

Det är unionens utrikeschef Josep Borrell som har utsett den socialdemokratiska EU-parlamentarikern till chefsobservatör för valet i Sierra Leone, som äger rum på lördag.

Landet har under två decenniers tid byggt upp fred efter ett inbördeskrig. Socialdemokraterna skriver i sitt pressmeddelande att det kommande valet är avgörande för landets framtid, och beskriver det som ett ”ödesval”.

Evin Incir är redan på plats i huvudstaden Freetown för att leda EU:s valobservation.

– Som första svensk på 20 år ser jag också fram emot att ta mig an uppdraget med utgångspunkt i vårt kända svenska och europeiska diplomatiska ledarskap, säger hon i ett pressmeddelande.

Forrige artikel S-distrikt vill se Heléne Fritzon som förstanamn i EU-valet Næste artikel Ny finsk regering – försvarsminister från Samlingspartiet Ny finsk regering – försvarsminister från Samlingspartiet
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.