Han är Stockholms nya stadsdirektör – tjänar 23 000 mindre än föregångaren

I och med skiftet till ett rödgrönt styre i Stockholms stad har även stadsdirektören bytts ut. Det är Fredrik Jurdell som får rollen.

Sedan 2016 har Fredrik Jurdell varit biträdande stadsdirektör i Stockholm. I och med det rödgröna blockets vinst har han nu befordrats till stadsdirektör.

Fredrik Jurdell har tidigare även varit borgarrådssekreterare åt dåvarande socialborgarrådet Margareta Olofsson (V). I en intervju med Dagens Samhälle får han frågan om hans politiska preferenser spelade någon roll vid valet av stadsdirektör.

– Jag tror att politiska preferenser spelar en väldigt liten roll. Sådana är inte en huvudfråga för det här uppdraget, utan det är annat som styr, säger han till tidningen.

Kraftigt sänkt lön

Under det blågröna styret tjänade hans företrädare Magdalena Bosson 198 000 kronor i månaden. Jurdell får en tolv procent lägre lön än vad Bosson fick – 175 000 kronor – det vill säga 23 000 kronor mindre.

– Jag är helt tillfreds. Jag tänker att det ändå är en väldigt hög lön. Men som stadsdirektör har jag också ett mycket omfattande uppdrag och det ligger en jättestor förväntan på mig att leverera väldigt goda resultat.

Forrige artikel De tar över förskola och elevhälsan i Mariestad Næste artikel Två delar på Vårdförbundspriset Två delar på Vårdförbundspriset
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.