Ing-Marie Wieselgren tilldelas internationellt hederspris

Sveriges kommuner och regioners (SKR) tidigare psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren tilldelas ett postumt hederspris.

Det internationella nätverket E-mental health international collaborative (EMHIC) prisar SKR:s Ing-Marie Wieselgren, som mördades under Almedalsveckan i somras.

Wieselgren tilldelas priset för hennes livsgärning och ledarskap, med fokus på den digitala utvecklingen av kampen för psykisk hälsa.

”Ing-Marie älskade människor och trodde på deras kapabilitet och styrkor. I hennes sällskap verkade allt vara möjligt”, skriver juryn i sin motivering.

”Jag är stolt å hennes vägnar att priset nu står på SKR, som en påminnelse om det viktiga arbete som måste fortsätta kring frågorna om psykisk hälsa”, skriver Anders Printz, tillförordnad chef för SKR:s Uppdrag för psykisk hälsa, i ett inlägg på Linkedin.

Forrige artikel Två delar på Vårdförbundspriset Två delar på Vårdförbundspriset Næste artikel Sjuksköterska ny ordförande för programområde hos SKR
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.