De ska utforma framtidens M-politik

Moderaternas partisekreterare Karin Enström ska tillsammans med tio andra M-politiker, bland andra SKR:s tidigare ordförande Peter Danielsson och EU-parlamentarikern Tomas Tobé, utveckla den moderata politiken för 2030-talet.

Socialdemokraterna meddelade i slutet av mars att de tillsätter elva arbetsgruppen för att lägga grunden för partiets politik för 2030-talet. Nu gör Moderaterna samma sak, om än i mindre skala.

En arbetsgrupp bestående av elva moderater ska utveckla ett nytt handlingsprogram till 2025 med regeringspartiets politik för 2030-talet.

”Resultatet ska vara mer än ett nytt moderat valprogram. Det ska utgöra en grund för den moderata politiken under de kommande 15 åren”, skriver partiet i ett pressmeddelande.

{{toplink}}

I arbetet ska partiet genomföra 2 500 verksamhetsbesök, bland annat på skolor, vårdcentraler och hos idrottsföreningar.

– Handlingsprogrammet kommer att lägga fast grunden för hur vi vill förändra Sverige de kommande mandatperioderna. Under processens gång kommer vi tala med experter, sakkunniga och medborgare om de utmaningar som Sverige står inför, säger Karin Enström, Moderaternas partisekreterare, som ska leda arbetsgruppens arbete.

– Ett gediget handlingsprogram är avgörande för att vi ska få förnyat förtroende 2026 och för arbetet mot att vi på sikt ska kunna bli Sveriges största parti, fortsätter Enström.

Forrige artikel Tidigare statssekreterare går till OECD Tidigare statssekreterare går till OECD Næste artikel Landshövding ska leda Försvarshögskolans styrelse Landshövding ska leda Försvarshögskolans styrelse
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.