Hon blir ny partisekreterare i Liberalerna

Maria Nilsson (L), riksdagsledamot från Göteborg, blir ny partisekreterare efter Juno Blom.

I samband med att Nyamko Sabuni lämnade som partiledare hoppade också Liberalernas partisekreterare Juno Blom av. Hennes ersättare på den posten blir riksdagsledamoten Maria Nilsson.

– Nu ser jag fram emot att tillsammans med alla förtroendevalda och medlemmar öka takten i valkampanjen. När jag träffar väljare märker jag att det finns en stor efterfrågan på liberala lösningar på samhällsproblemen, säger hon i ett pressmeddelande. 

Partiledaren Johan Pehrson menar att hon ”förenar ett stort socialt engagemang med en bred förankring i den liberala partiorganisationen”

– Dessutom är hon en av de kunnigaste politikerna när det gäller den fruktansvärda situationen i Ukraina.

Maria Nilsson valdes in i riksdagen 2018 och är partiets talesperson för högre utbildning och forskning. Hon sitter i utbildningsutskottet och EU-nämnden och har sedan 2019 också varit vice gruppledare. Men hon ställer inte upp för omval till riksdagen i höst.

Ny gruppledare

Sedan tidigare är det känt att Johan Pehrsons tidigare roll som gruppledare tas över av den ekonomisk-politiske talespersonen Mats Persson.

”Jag är hedrad över förtroendet. Sverige utvecklas åt fel håll och har stora problem med segregation och dåliga resultat i skolan. Liberalerna kommer i riksdagen driva på med reformer för fler jobb och ordning och reda i skolan”, har han tidigare sagt i en skriftlig kommentar till TT.

Forrige artikel Wallenberg föreslås till ordförande för Svenskt näringsliv Wallenberg föreslås till ordförande för Svenskt näringsliv Næste artikel Malmöprofil lanserar sajt för ukrainska flyktingar
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.