Kustbevakningens rekordanseende – toppar lista

Ett rekordår för Kustbevakningen som återigen ligger i topp när myndigheternas anseende rankas. Arbetsförmedlingen och Migrationsverket tar bottenplaceringarna. 

Det är Verian, tidigare Kantar Public och innan dess Sifo, som sedan 2011 årligen mäter anseendet för ett utvalt antal myndigheter.

I år handlar det om 48 myndigheter vars anseende mäts genom fem frågor om bland annat tillit, personligt intryck och kvalitet.

För fjärde året i rad toppar Kustbevakningen listan. Detta år på en rekordnotering (70), både för myndigheten och mätningen. På andraplats följer Valmyndigheten (66). Statens haverikommission har tredje högst anseende (62).

Enligt Johan Orbe, senior analytiker på Verian, kan myndighetens topplacering ha att göra med att Statens haverikommission förekommit i toppnyheter som vid branden på Liseberg och dödsolyckan på Gröna Lund.

Längst ner på listan hamnar Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Migrationsverket, som även tidigare tagit bottenplaceringarna. Enligt Orbe beror det på en stor mediesynlighet med starka åsikter från politiskt håll som påverkar utfallet. 

Forrige artikel Försvaret ska få minst fem års miljölättnader plus gräddfil Försvaret ska få minst fem års miljölättnader plus gräddfil Næste artikel Så mycket får nya överbefälhavaren i lön Så mycket får nya överbefälhavaren i lön
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.