Tre diplomater får nya uppdrag

Sverige får nya ambassadörer i Zimbabwe och Iran och ett nytt särskilt sändebud i Afghanistan.

Mathias Otterstedt, som i dag är chef för säkerhetsenheten på utrikesdepartementet, blir ny ambassadör i Teheran, Iran. Han har tidigare tjänstgjort vid ambassaderna i Islamabad och Washington och tar över när Mattias Lentz kallas in till EU.

{{toplink}}

Per Lindgärde, som under de senaste åren har varit Sveriges ambassadör i Somalia, efterträder nu Åsa Pehrson som ambassadör i Zimbabwes huvudstad Harare.

På Sveriges ambassad i Kabul, som tills vidare är förlagd till Stockholm, blir Johan Ndisi nytt särskilt sändebud för Afghanistan. Ndisi har tidigare varit ambassadör i Albanien och arbetar i dag som biträdande chef för Afrikaenheten på UD.

Otterstedt, Lindgärde och Ndisi tillträder sina nya befattningar i augusti.

Forrige artikel Lämnar Röda korset för Göteborgs stadsmission Lämnar Röda korset för Göteborgs stadsmission Næste artikel Polisen portar Paludan från danska Almedalsveckan Polisen portar Paludan från danska Almedalsveckan
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.