Två län får vikarierande landshövdingar

Landshövdingarna Per Bill och Carl Fredrik Graf slutar. Regeringen har utsett vikarierande landshövdingar i väntan på två nya ordinarie.

Den sista juli kliver landshövdingarna i Östergötland och Gävleborg, Carl Fredrik Graf och Per Bill, av sina uppdrag. I väntan på att de två länsstyrelserna får nya ordinarie landshövdingar på plats, har regeringen utsett två vikarier.

I Gävleborg är det Veronica Lauritzsen, länsråd sedan tio år tillbaka, som kliver upp och vikarierar.

– Veronica är en mycket kompetent ledare och väl insatt i de processer som pågår i länet, jag känner mig väldigt trygg med att lämna över landshövdingeuppdraget till henne i väntan på att regeringen utser en ordinarie landshövding, säger avgående landshövding Per Bill i ett pressmeddelande.

Under tiden tar enhetschefen och chefsjuristen Caroline Näslund över som länsråd i Lauritzens ställe.

Även i Östergötland kliver länsstyrelsens länsråd, Ann Holmlid, in som vikarierande landshövding. Uppgiften som länsråd tar myndighetens försvarsdirektör Jenny Knuthammar över under tiden.

Per Bill har varit landshövding i nio år och Carl Fredrik Graf, som fyller 65 år i augusti, har varit det i sex år. 

Forrige artikel MSB:s generaldirektör flyttas – blir landshövding på Gotland MSB:s generaldirektör flyttas – blir landshövding på Gotland Næste artikel Fortifikationsverket plockar chef från PRV
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.