Addas nya vd på plats

Nu har SKR-ägda Adda fått sin nya vd Monica Skagne på plats. Styrelsen utsåg henne i juli och hon tillträdde under måndagen.

Monica Skagne kommer från rollen som kommundirektör i Växjö, en post hon hade under perioden 2015–2023. Adda hjälper offentlig sektor med försörjning av varor, tjänster och kompetens. SKR är ägare.

– Jag ser mycket fram emot att få använda min erfarenhet som ledare i nationella och internationella företag och organisationer med fokus på verksamhetsutveckling, expansion och förändring i det nya uppdraget som vd för Adda, säger hon i ett pressmeddelande.  

Monica Skagne har tidigare även varit chef och ansvarat för att utveckla digitala lösningar i företag som Ikea, Danfoss Group och Framfab.

Forrige artikel Han lämnar S-jobb för Stockholms Handelskammare Næste artikel De föreslås ta plats i Centerpartiets styrelse De föreslås ta plats i Centerpartiets styrelse
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.