De föreslås ta plats i Centerpartiets styrelse

Den 28 september–1 oktober håller Centerpartiet sin partistämma i Örebro. Fem nya namn föreslås ta plats i partistyrelsen. 

På Centerpartiets stämma ska både ny politik och partiets styrelse de kommande åren klubbas. Valberedningen föreslår fem nya ledamöter. 

Bland annat föreslås Centerpartiets två EU-parlamentariker, Abir al-Sahlani och Emma Wiesner ta plats i partistyrelsen. Detta tillsammans med tidigare riksdagsledamoten Sofia Nilsson, riksdagsledamot Elisabeth Thand Ringqvist och Mattias Johansson, kommunpolitiker i Uppsala.

– Vi får en bra bredd med de här föreslagna personerna, säger Jan Andersson. Det här är personer som har en stark förankring i Centerpartiet och som kommer att driva utveckling av partiets ideologi och politik, säger Jan Andersson, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande

Forrige artikel Addas nya vd på plats Næste artikel Regionstrateg blir vd på Locum
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.