Fullspäckat Almedalsschema för ministrarna

Heta stolen, paneler och invigningstal. Det är intensiva dagar i Visby för ministrarna som ansvarar för hälsofrågor på socialdepartementet. Mest att göra har sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD). 

Det officiella Almedalsprogrammet uppdateras kontinuerligt, men med mindre än en vecka kvar till invigningen börjar det bli klart med vilka frågor ministrarna ska ägna sig åt. 

Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson har 16 programpunkter eller evenemang bokade enligt pressekreterare Joel Apelthun. 

{{toplink}}

På listan finns invigningstal i Folkhälsodalen, utfrågning om vad hon vill med vården, statlig styrning, sjuksköterskors kompetens, precisionsmedicin, kömiljard och läkemedelsbrist.

”Jag vet att nationell styrning av vården och den parlamentariska utredning vi nyligen presenterade kommer att diskuteras på flera arrangemang. Det ska såklart bli intressant att få höra reaktioner och synpunkter på de direktiv vi tagit beslut om. Jag ser också alltid fram emot att träffa patienter och patientföreträdare på plats. Deras perspektiv är avgörande för en god vård”, svarar Acko Ankarberg i ett mejl till Altinget. 

Almedalsveteran

Socialminister Jakob Forssmed (KD) ska bland annat tala i samband med att Ing-Marie Wieselgrens stiftelse uppmärksammas. Han är Almedalsveteran som varit på plats mer än 20 gånger, men det blir premiär som statsråd.

”Vi måste prata mer om barn och ungas hälsa, att så många upplever att de mår dåligt och känner oro eller tycker att tillvaron är meningslös. Det är något jag själv kommer att lyfta i flera av de olika sammanhang jag medverkar i under Almedalsveckan”, skriver han till Altinget.

Han fördelar sin tid mellan psykisk hälsa, civilsamhällesfrågor och idrottsfrågor och har åtta programpunkter i det officiella programmet.

Forrige artikel Odontolog blir hedersdoktor på Sahlgrenska Næste artikel Enkät: Det här vill vårdtopparna få ut av Almedalen Enkät: Det här vill vårdtopparna få ut av Almedalen
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.