Han tar över efter kritiserade regiondirektören

I slutet av juni avgick Norrbottens regiondirektör Anna-Stina Nordmark Nilsson efter hård kritik från läkare i regionen. Nu tar Ulf Bergman över.

Ulf Bergman blir tillförordnad regiondirektör i Region Norrbotten, ett uppdrag som sträcker sig till 31 mars nästa år.

Bergman har mer än 30 års erfarenheter av att jobba inom vården. Närmast kommer han från tjänsten som divisionschef, där han har ansvarat för hälsocentralerna och folktandvården.

– Det finns flera frågor som vi måste fokusera på i regionen. Det gäller i synnerhet frågor som kompetensförsörjning och arbetsmiljö, säger Bergman i ett pressmeddelande från regionen.

Cancerpatienter skickades hem

Anna-Stina Nordmark-Nilsson valde att avgå efter ett öppet brev i Norrländska Socialdemokraten, undertecknat av inte färre än 174 läkare vid Sunderby sjukhus i Luleå.

Situationen var så illa att cancerpatienter skickades hem och multisjuka patienter inte kunde läggas in på grund av platsbrist, sade en av läkarna i P4.

{{toplink}}

Forrige artikel Ing-Marie Wieselgren död: ”Hennes kraft var outstanding” Ing-Marie Wieselgren död: ”Hennes kraft var outstanding” Næste artikel Nu har arbetet börjat för Danielsson på SKR
Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Kritiken: Regeringen saknar krisinsikt

Det blir ingen extra höjning av de generella statsbidragen till kommuner och regioner nästa år. ”Jag är lite fundersam när det gäller kommunernas investeringbehov”, säger Annika Wallenskog, SKR:s chefsekonom. 

Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.