Det vill regeringen prioritera under ordförandeskapet

Efter årsskiftet tar Sverige över som ordförande i Europeiska unionens råd, det så kallade ministerrådet. I dag presenterar regeringen sina prioriteringar och programmet för ordförandeskapet. Se sändningen från riksdagen här.

– I denna omskakande tid tar Sverige över ordförandeskapet i den Europeiska unionen. Det är förpliktigande, säger statsminister Ulf Kristersson.

På onsdagsförmiddagen presenterade han regeringens prioriteringar för det kommande ordförandeskapet, sammanfattat i fyra punkter:

  • Säkerhet
  • Resiliens
  • Välstånd
  • Demokratiska värden och rättsstatsprincipen.

Regeringen har också presenterat sin nya webbplats med mer information.

Forrige artikel Danmark ställer sig på Rysslands sida i fiskestrid Danmark ställer sig på Rysslands sida i fiskestrid Næste artikel Kommissionären vill hjälpa sociala företag att hitta rätt i EU-djungeln Kommissionären vill hjälpa sociala företag att hitta rätt i EU-djungeln
Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Miljörörelsen om Roswall: ”Verkar inte direkt progressiv”

Jessika Roswalls utnämning till miljökommissionär möts med skepsis från miljörörelsen. Flera miljöorganisationer ser henne inte som en grön profil och är oroliga för vad det innebär för den europeiska miljöpolitiken de kommande fem åren.