66-åring blir generaldirektör för Strålsäkerhetsmyndigheten

Michael Knochenhauer, som har vikarierat som generaldirektör för Strålsäkerhetsmyndigheten sedan i våras, utses av regeringen till ordinarie generaldirektör.

Michael Knochenhauer har redan uppnått pensionsålder, men regeringen utser nu 66-åringen till generaldirektör för Strålsäkerhetsmyndigheten. Dock med ett knappt treårigt förordnande i stället för sex år.

– Michael Knochenhauer har med sina djupa kunskaper och mångåriga erfarenhet inom kärnteknisk verksamhet från både privat och statlig sektor de kvalifikationer som uppdraget kräver, säger klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) i ett pressmeddelande.

Knochenhauer har en bakgrund som bland annat avdelningschef för kärnkraftsäkerhet vid myndigheten. Han har även varit vd på Scandpower AB samt forskningsdirektör vid Lloyds Register Consulting.

Vikarie sedan i maj

När regeringen i maj förra året valde att flytta på generaldirektör Nina Cromnier, trots att hon hade två år kvar på sitt förordnande, var det Michael Knochenhauer som fick kliva in som vikarie.

Att Cromnier tvingades gå har KU-anmälts av Socialdemokraterna som vill att KU granskar om det funnits sakliga skäl för beslutet.

{{toplink}}

Forrige artikel Ungern köper fler Jas Gripen-plan Ungern köper fler Jas Gripen-plan Næste artikel Först spelade han president i tv – nu är han vår tids Churchill Först spelade han president i tv – nu är han vår tids Churchill
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.