Grafik: Miljardsatsningarna i skuggbudgetarna

S hämtar inte igen regeringens biståndstapp men vill precis som övriga oppositionspartier öka statsbidragen till kommunerna. Men vilket parti kapar miljarder från hälso- och sjukvården, eller satsar mest på utbildning? Jämför oppositionspartiernas budgetförslag med regeringens i Altingets grafik.

Centerpartiet drar ner på anslagen till flera utgiftsområden för att få ihop till satsningar och skattesänkningar, medan det tidigare regeringspartiet i stället pausar uppräkningen av brytpunkten för statlig inkomstskatt. För Miljöpartiet och Vänsterpartiet är det lånefinansiering och skattehöjningar som ska täcka miljardsatsningarna.

{{toplink}}


{{toplink}}

Forrige artikel Röda korset får nyckelroll i Sveriges ”vinterpaket” till Ukraina Röda korset får nyckelroll i Sveriges ”vinterpaket” till Ukraina Næste artikel Miljöpartiet vill se större försvarsbudget än regeringen Miljöpartiet vill se större försvarsbudget än regeringen
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.