Ny utredning ska förbättra samverkan mellan Arbetsförmedlingen och kommunerna

Regeringen tillsätter en ny utredning som ska titta på hur kommuner och Arbetsförmedlingen samarbetar. ”Ingen ska kunna hamna mellan stolarna”, säger arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L). 

Regeringen vill minska utanförskapet och få fler i arbete, och ger nu en utredare i uppdrag att föreslå hur informationsutbytet kan förbättras mellan Arbetsförmedlingen och kommunerna. 

– Det är väldigt många människor som riskerar att hamna i arbetslöshet, och därmed också i utanförskap, säger arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) på en pressträff. 

Förhoppningen är att övergången från arbetslöshet till studier på komvux ska förbättras. 

– Ingen ska kunna hamna mellan stolarna mellan Arbetsförmedlingen och kommun, säger Johan Pehrson. 

Ökat departementsamarbete

I framtiden ska också arbetsmarknadsdepartementet ha ett närmare samarbete med utbildningsdepartementet än tidigare, meddelar ministrarna, där tanken är att ”samarbeta bredare kring hur vi kan se till att människors kompetens möter arbetsmarknadens behov.”

– Ett viktigt område är att öka övergången från arbetslöshet till utbildningar inom det reguljära utbildningssystemet. Regeringen fortsätter arbeta för att arbetslösa ska kunna kombinera olika studieformer, till exempel sfi och yrkesutbildning, säger utbildningsminister Mats Persson (L).

Forrige artikel Nya regler för lärare ska motverka betygsinflation Nya regler för lärare ska motverka betygsinflation Næste artikel Skolverkets budgetplan för att klara uppdraget: ”Lösningen är inte alltid mer pengar” Skolverkets budgetplan för att klara uppdraget: ”Lösningen är inte alltid mer pengar”
Skolverket ska spara

Skolverket ska spara

Regeringen drar ner på Skolverket med 80 miljoner i budgeten. Anledningen är att myndigheten ska effektiviseras.