Duo ska leda nya skolledarfacket

Det nya fackförbundet Sveriges skolledare har ett delat ledarskap.

Från den 1 januari bildar Sveriges skolledarförbund och Lärarförbundet skolledare det nya fackförbundet Sveriges skolledare. 

Ledarskapet består av både Ann-Charlotte Gavelin Rydman, tidigare ordförande för Lärarförbundet Skolledare och Matz Nilsson, tidigare ordförande för Sveriges Skolledarförbund ”för att tillvarata kunskapen och erfarenheten från de båda tidigare förbunden”, skriver man i ett pressmeddelande

– En långsiktigt hållbar skolpolitik kräver samsyn och samarbete. Vi skolledare har insett det sedan länge och enas från och med den första januari i det nya starka förbundet Sveriges Skolledare. Jag och Ann-Charlotte ser det som en styrka att vi nu går in i detta gemensamt, som en prestigelös och modern ledarduo för Sveriges Skolledare, säger Matz Nilsson. 

 

Forrige artikel Tidigare L-profil ny ordförande för Svenska barnboksinstitutet Næste artikel Han går från Bilkåren till NBV: ”Folkbildningen behövs mer än någonsin” Han går från Bilkåren till NBV: ”Folkbildningen behövs mer än någonsin”
Skolverket ska spara

Skolverket ska spara

Regeringen drar ner på Skolverket med 80 miljoner i budgeten. Anledningen är att myndigheten ska effektiviseras.