Ny ledamot i utbildningsutskottet

ROCKAD. Liberalerna har stuvat om i ledningen efter att Nyamko Sabuni blivit partiledare. Det gör att tidigare partisekreterare Maria Arnholm får plats i utbildningsutskottet.

När Jan Björklund lämnade över stafettpinnen till Nyamko Sabuni skedde också andra förändringar i partitoppen. Maria Arnholm lämnade som partisekreterare och Juno Blom tog över rollen.  

Samtidigt blev Johan Pehrson ny gruppledare efter Christer Nylander. I samma veva blev då posten som ekonomisk-politisk talesperson ledig. Där tillträdde Mats Persson, som tidigare lämnat samma roll i protest mot januariavtalet.  

Snurra

Nu får omändringarna följdeffekter i riksdagen. Liberalerna har helt enkelt gjort en riksdagsrotation.

Den innebär bland annat att Mats Persson lämnar sin plats i utbildningsutskottet för att återvända till finansutskottet.

Den lediga liberala platsen tas över av Maria Arnholm. Det blir första gången Arnholm har en ordinarie ledamotsplats i ett utskott.

Men utbildningspolitik är inte främmande. Under hennes år som jämställdhetsminister 2013-14 var hon nämligen placerad i utbildningsdepartementet.

Forrige artikel Ledamöterna om kommande riksdagsår: Ledamöterna om kommande riksdagsår: "Lär även skapa diskussion" Næste artikel Utskottet om vad som är viktigast att åtgärda inom skolan Utskottet om vad som är viktigast att åtgärda inom skolan
Skolverket ska spara

Skolverket ska spara

Regeringen drar ner på Skolverket med 80 miljoner i budgeten. Anledningen är att myndigheten ska effektiviseras.