Försvarsmyndighet tycker Solna är för litet

Myndigheten för psykologiskt försvar får fri lejd från regeringen att lämna Solna och leta i hela Stockholmsområdet efter nya lokaler. Huvudkontoret kommer fortsatt att ligga i Karlstad.

Regeringen har beslutat att Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF) får tillåtelse att leta nya lokaler även utanför Solnas kommungräns.

Myndigheten börjar växa ur sitt nuvarande kontor och begärde tidigare i höstas att regeringen ska upphäva begränsningen att vid sidan av huvudkontoret ha ett säte i Solna. I stället vill myndigheten ha möjlighet att leta efter lokaler i Stockholmsområdet inför att nuvarande kontrakt löper ut år 2027.

”Myndigheten behöver vid valet av lokaler särskilt beakta myndighetens behov av säkerhetsskydd och förutsättningar för rekrytering av personal med specifik kompetens. Mot den bakgrunden är det myndighetens bedömning att den så kallade sökytan beträffande potentiella lokaler inte bör begränsas till Solna utan behöver vidgas till Stockholmsområdet för att erhålla ett lämpligt urval av möjliga lokaler.” skriver MPF i sin skrivelse till försvarsdepartementet.

MPF tillägger att det även är en fråga om kostnadseffektivitet, det vill säga att det är enklare att hitta lokaler till rimlig kostnad om sökytan inte är för begränsad.

MPF har fortsatt sitt huvudkontor i Karlstad. {{toplink}}

Forrige artikel Regeringen kan få mer makt i kristid – MP kritiskt Regeringen kan få mer makt i kristid – MP kritiskt Næste artikel HD ger PFAS-drabbade rätt – branschorganisation hoppas på politiskt agerande HD ger PFAS-drabbade rätt – branschorganisation hoppas på politiskt agerande
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.