Ge inte extremisterna rätt

Det är dags för svenska politiker att ta krafttag mot de rörelser som vill splittra och rasera den svenska friheten. Det behövs franska lagar mot svensk separatism, skriver Ludvig Anderström, andre vice distriktsordförande MUF Västra Götaland Västra.

Af Ludvig Anderström
Andre vice distriktsordförande MUF Västra Götaland Västra 

Den tidigare tanklösa migrations- och säkerhetspolitiken i Sverige och Europa har försatt vårt land i en komplex, farlig och systemhotande säkerhetspolitisk sits. Tillsammans med en naiv syn på säkerhetsfrågor, har otryggheten och hoten mot Sverige ökat i en lavinartad takt.

Höjd terrorhotnivå

Separatistiska och antidemokratiska krafter har fått fritt spelrum i hjärtat av vår demokrati. Organisationer, föreningar och samfund kan med skattebetalarnas medel bedriva sina separatistiska verksamheter, på samhällsgemenskapens och säkerhetens bekostnad. Det är dags för svenska politiker att öppna ögonen och ta krafttag mot de rörelser som vill splittra och rasera den svenska friheten. Det är dags för franska lagar mot svensk separatism.

Den 17 oktober 2023 beslutade Säkerhetspolisen att höja terrorhotnivån till en fyra på en femgradig skala. Detta till följd av vågor av desinformation, hat och terrorkonspirationer mot den svenska staten, dess makthavare och medborgare. Samtidigt har medierna rapporterat om hur kriminella och separatistiska aktörer infiltrerat och utövat påtryckningar mot politiska partier, myndigheter och näringsidkare.

Islamister utnyttjar svensk välfärd

När koranbränningarna dominerade samhällsdebatten började idéströmningar om undantag för hädelse av specifika skrifter i yttrandefrihetsgrundlagen tillta. Den gemensamma nämnaren för samtliga ovan listade skeenden, är att det offentliga har stoppat huvudet i sanden och att separatisterna därigenom har fått sina åsikter legitimerade.

Separatistiska krafter som Muslimska brödraskapet har satt sina expansionsplaner i system. Stegvis infiltration av myndigheter, politiska församlingar och civilsamhällesorganisationer, likt trossamfund, utgör en viktig maktbas för dem att vidare bedriva sin verksamhet.

Finansieringen hämtas från staten: genom att söka bidrag för uppförande av legitima verksamheter, likt exempelvis ”läxhjälpsverksamheter” som bland annat Expressen rapporterat om. Samtidigt finansieras man av, och finansierar, utländska organisationer likt islamiska banker, terrorgrupperingar och annan verksamhet som ofta utgör en direkt fara för rikets säkerhet. På så sätt kan islamistiska krafter utöva både extrem jihadism och rekryteringsarbete för exempelvis Islamiska staten och andra terrornätverk, genom samfund som finansieras av skattebetalarna.

Utvisa hedersförtryckare

Ett annat sätt att upprätthålla en separatistisk kultur, där släktens intressen och rykte går först, är hedersvåld- och förtryck. Det är en typ av maktutövning som förstör flickor och pojkars liv. Nu måste samhället på allvar våga använda hårdhandskarna, utan inslag av silke, mot dem som kränker mänskliga rättigheter. Vi föreslår därför följande:

  • Slå till mot pengarna. Inför ett totalförbud mot utländsk finansiering av svenska trossamfund och ge Finansinspektionen i uppdrag att noggrannare följa, kartlägga och slå mot de verksamheter som bedriver demokratihotande verksamhet.
  • Stå upp för yttrandefriheten. Om samhället sätter grundlagsfästa rättigheter på undantag ger man extremisterna rätt. Idén om undantag i hädelselagar behöver därför omedelbart förkastas.
  • Hårdhandskar mot hedersutövarna. De som kränker andra individers suveräna rättigheter till sin egen kropp, frihet och åsikt, ska lagföras hårt. Därför måste straffskärpningar för brott med hedersmotiv komma på plats. De som döms för sådan brottslighet och saknar svenskt medborgarskap, ska alltid utvisas från Sverige.

Det är dags att återta kontrollen över Sverige. Separatismen ska besegras.

Forrige artikel Centerpartister: Dags att städa upp i ledet, Dadgostar Centerpartister: Dags att städa upp i ledet, Dadgostar
Stoltenberg: Nato borde ha lämnat Afghanistan tidigare

Stoltenberg: Nato borde ha lämnat Afghanistan tidigare

Jens Stoltenberg möttes av stående ovationer och skratt från en fullsatt rådhussal i Oslo under sitt sista officiella besök som Natochef i sitt hemland Norge. Och han varnade för tanken att börja förstå – och därmed ursäkta Putins handlingar.