Ny försvarsmyndighet öppnar vid årsskiftet – gd-rekrytering pågår

Vid årsskiftet inleder Myndigheten för totalförsvarsanalys sin verksamhet. Ordinarie generaldirektör är inte klar, utan en vikarie beslutas av regeringen i dag.

Utredare Susanne Moberg har sedan i augusti haft uppdraget att förbereda och kratta arenan för den nya Myndigheten för totalförsvarsanalys. Och vid årsskiftet startar myndigheten formellt upp sin verksamhet, helt enligt planen. Det bekräftar utredningssekretariatet.

Myndigheten, vars uppdrag är att följa upp och utvärdera totalförsvaret, har till en början sina lokaler på Linnégatan. Detta i väntan på en permanent lösning, enligt utredningssekreteraren Patrik Olofsson. Myndigheten ska enligt direktiven placeras i Stockholmsregionen.

Saknas ordinarie gd

Någon generaldirektör ser dock inte ut att vara klar ännu. Sista ansökningsdatum för tjänsten var i september, men enligt ärendeförteckningen till regeringens torsdagssammanträde ska det beslutas om en vikarierande generaldirektör till myndigheten.

Altinget har inte fått svar från försvarsminister Pål Jonsons (M) pressekreterare om vem det är som blir gd-vikarie.

Rekrytering till andra tjänster på myndigheten har inletts, men för mer detaljer hänvisar Olofsson till utredaren Susanne Moberg.

Utredaren Susanne Moberg har tidigare bland annat tjänstgjort som stabschef respektive administrativ chef på Totalförsvarets forskningsinstitut.

Eget vapen

Från och med den 1 januari kommer myndigheten också ha en hemsida. Myndigheten har sedan tidigare fått ett eget vapen.

Altinget söker försvarsministerns pressekreterare och utredaren Susanne Moberg.

{{toplink}}

Forrige artikel Hela listan: De roddar Tidöpartiernas samordning Hela listan: De roddar Tidöpartiernas samordning Næste artikel Regeringens första uppdrag till nya försvarsmyndigheten Regeringens första uppdrag till nya försvarsmyndigheten
Så mycket får myndigheterna

Så mycket får myndigheterna

Kriminaliteten och säkerhetsläget präglar regeringens fokus i budgeten. Försvarsmakten, Polismyndigheten och Kriminalvården är de myndigheter som får mest.