Han blir ny generalsekreterare för Erikshjälpen

Mattias Ingeson, som tidigare har varit biträdande generalsekreterare för barnrättsorganisationen, blir ny generalsekreterare för Erikshjälpen.

Daniel Grahn meddelade i somras att han kommer lämna rollen som generalsekreterare vid årsskiftet. Nu står det klart att det blir Mattias Ingeson som tar över.

Ingeson har tidigare varit regionchef på studieförbundet Bilda, arbetat som biträdande generalsekreterare på Erikshjälpen och jobbat som enhetschef inom Försäkringskassan. Han har också varit ersättare för Kristdemokraterna i riksdagen.

Det nya uppdraget känns både spännande och ”helt rätt”, säger Ingeson.

– Jag vill värna om Erikshjälpens kultur, men ändå med blicken framåt. Att hållbart och modigt bygga vidare på det som kännetecknar organisationen, hur man jobbar för barns rättigheter i en slags innovativ ”Gnosjöanda”, säger Mattias Ingeson i ett pressmeddelande.

Mattias Ingeson börjar sin nya tjänst den 1 februari 2024.

Forrige artikel Miljonbelopp till forskningsprojekt om skolans arbete mot antisemitism Næste artikel Hon lämnar SVT – blir folkbildningschef på UI
Trots kritiken – myndigheter slås samman

Trots kritiken – myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med förslaget att slå samman Myndigheten för stöd till trossamfund med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Däremot kommer Konstnärsnämnden inte att inordnas i Statens kulturråd.