Ny biträdande generalsekreterare för WWF

Vid årsskiftet tillträdde Maria Schultz som ny biträdande generalsekreterare för Världsnaturfonden (WWF), detta efter att Peter Westman har gått i pension.

Maria Schultz är biolog och har arbetat inom civilsamhället, på myndigheter och på universitet. Hon har dessutom arbetat på WWF tidigare, bland annat som chef för hav- och vattenavdelningen. Som tjänsteman på miljödepartementet var hon med och skrev fram ett av Sveriges 16 klimatmål, det som handlar om biologisk mångfald.

– Jag tror att vi måste väcka förundran för våra medvarelser och arbeta med våra djupa värderingar för att få till den omställning som behövs av samhället. Jag tror att vi måste respektera och hantera olika kunskapssystem för att samla oss kring uppgiften, och jag tror att dialog behövs. Det är därför WWF behövs, och den förmågan till kunskapsbaserad dialog vi har med olika delar av samhällets aktörer, säger Maria Schultz i ett pressmeddelande.

Hon tillträdde sin nya tjänst vid årsskiftet.

Forrige artikel Statssekreterarduo skriver bok om pandemin Statssekreterarduo skriver bok om pandemin Næste artikel Ex-statssekreterare ny stabschef på DO Ex-statssekreterare ny stabschef på DO
Trots kritiken – myndigheter slås samman

Trots kritiken – myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med förslaget att slå samman Myndigheten för stöd till trossamfund med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Däremot kommer Konstnärsnämnden inte att inordnas i Statens kulturråd.