Skifte i chefsleden hos LO

Det har gått några månader sedan Laura Hartmans plötsliga exit från tjänsten som LO:s chefsekonom. Nu har en efterträdare utsetts.

I oktober förra året meddelade LO:s chefsekonom Laura Hartman att hon lämnade sin tjänst på dagen. Varken hon eller LO:s ledning har kommenterat orsakerna.

– Det är inte någon enskild händelse. Jag kan inte kommentera det så mycket mer än så. Vi landade med huvudet upp och fötterna ner, så det känns bra, sade LO:s kanslichef Elisabeth Brandt Ygeman till Dagens Arena i samband med händelsen.

Nu har en ny chefsekonom utsetts: LO-ekonomen och gruppchefen Torbjörn Hållö. LO-ekonomerna samarbetar med utredare och ombudsmän för att ta fram analyser och policyförslag för LO och dess medlemsförbund.

– Vi ska gemensamt göra svensk fackföreningsrörelse ännu mer framgångsrik i uppdraget att värna arbetarnas ekonomiska intressen, säger Torbjörn Hållö i ett pressmeddelande.

LO:s styrelse har även beslutat att Joa Berglund, i dag gruppchef och utredare på LO:s samhällspolitiska enhet, blir ny utredningschef.

Forrige artikel SOS barnbyar byter ordförande Næste artikel De är nominerade till årets greenwashpris
Trots kritiken – myndigheter slås samman

Trots kritiken – myndigheter slås samman

Regeringen går vidare med förslaget att slå samman Myndigheten för stöd till trossamfund med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Däremot kommer Konstnärsnämnden inte att inordnas i Statens kulturråd.