Bert Karlsson ska hjälpa KD

KORTNYTT. Entreprenören Bert Karlsson ska ut på turné med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor för att hjälpa partiet i valet, det rapporterar P4 Skaraborg.

Den frispråkige Skaraentreprenören Bert Karlsson gör en kovändning. Alldeles nyligen sade han att han skulle ställa upp i kommunvalet i Skara för ett nystartat lokalt parti med namnet Skara framtid.

Läs också:  Bert Karlsson startar nytt parti

De planerna skrotas nu för att Bert Karlsson i stället ska vara Kristdemokraterna behjälplig i valrörelsen.

– Jag ska börja jobba med Ebba Busch Thor och presentera KD:s partiprogram på ett bra sätt, säger Bert Karlsson till P4 Skaraborg.

Vill se KD få 10 procent

Huruvida Karlsson kommer att gå med i partiet eller inte är oklart. Men att han vill hjälpa KD välkomnas av Annica Eclund, riksdagsledamot och distriktsordförande i KD Skaraborg.

Bert Karlsson själv ser också fram emot samarbetet.

– De ska ha tio procent och inte fyra. Jag är bara intresserad av att de ska lyckas, säger han till Skövde Nyheter.

Tidigare riksdagsledamot

Bert Karlsson var riksdagsledamot 1991-1994 för Ny Demokrati. Ett parti han var med och grundade tillsammans med Ian Wachtmeister.

 

Forrige artikel Utlandssvenskar kan avgöra riksdagsvalet – men få röstar Utlandssvenskar kan avgöra riksdagsvalet – men få röstar Næste artikel Var fjärde journalist och politiker utsätts för hot och hat Var fjärde journalist och politiker utsätts för hot och hat
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).