Centerpartiet får ny budgetchef

Gabriel Bergin går från Centerpartiets kansli i Stockholms stad till partiets riksdagskansli – ska bli ”spännande att sammanföra två spår i arbetslivet”.

Gabriel Bergin arbetar sedan februari som tillförordnad kanslichef vid Centerpartiets kansli i Stockholms stad. Tidigare har han arbetat som biträdande kanslichef och borgarrådssekreterare med ansvar för arbetsmarknads- och integrationsfrågor i Stadshuset. Han har bakgrund som analytiker på Danske bank och på tankesmedjan Fores.

Nu lämnar han tjänsten som tillförordnad kanslichef för att bli budgetchef och senior ekonom på Centerpartiets kansli i riksdagen.

”Otroligt roligt och spännande att sammanföra två spår i arbetslivet. Nu ser jag fram emot att bidra till det viktiga arbetet med Centerpartiets ekonomiska politik och att granska den nuvarande regeringens”, skriver Gabriel Bergin i en kommentar till Altinget.

Han tillträder sin nya tjänst i november.

Forrige artikel Carl B Hamilton (L) lämnar riksdagen – de kan ersätta Carl B Hamilton (L) lämnar riksdagen – de kan ersätta Næste artikel Karlsbro (L) tackar nej till riksdagsplats Karlsbro (L) tackar nej till riksdagsplats
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).