Dominika Peczynski: Pehrson har inte förbehållslöst stöd inom partiet

Splittringen inom Liberalerna är vad som har orsakat det låga valresultatet för partiet, menar Dominika Peczynski (L). ”Vi är ett parti som rivits upp av interna bråk där man har involverat partiledarna”, säger hon till Altinget. 

Samtidigt som en lättnad spred sig över Liberalernas valvaka efter det preliminära valresultatet presenterats, växte besvikelsen hos Dominika Peczynski. 

– Jag har aldrig någonsin tvivlat på att Liberalerna skulle vara kvar. Inte ens när opinionsundersökningar var som mörkast. Inte en sekund. Skitsnack sa jag, säger hon till Altinget på valnatten.  

Men Dominika Peczynski, som står på plats 13 på Liberalernas Stockholmslista, hade sett ett annat valresultat framför sig. 

– Vår politik förtjänar minst 7–8 procent. Nu låter jag lite bitter, men jag står för det. 

– Jag trodde verkligen det skulle gå bättre. Jag är jätteledsen.  

Medan andra Liberaler som Altinget har pratat med hyllar Johan Pehrson för att partiet lyckas hålla sig kvar i riksdagen, menar Peczynski att oenigheten inom partiet är vad som har orsakat de låga valsifforna.

– Vi är ett parti som rivits upp av interna bråk där man har involverat partiledarna. Jag känner att våra senaste två partiledare, Nyamko Sabuni och Johan Pehrson, inte har fått förbehållslöst stöd. 

– Vår politik är mycket, mycket bättre än vad vi ser ut att landa på. Det är sorgligt att vuxna människor går med i ett parti och inte följer partilinjen.

Hur ser du på Johan Pehrson som partiledare?

– Underbar. Det tyckte jag om Nyamko Sabuni också. Hade jag inte tyckt så om båda hade jag sagt adjö. Och kanske engagerat mig i ett annat parti. Eller startat ett eget, säger Peczynski.  

– Jag hade inte stått här om jag inte tyckt att Johan är en jättebra företrädare för oss. Jag förstår att han har haft en jätte-uppförsbacke. Jag förstår att Nyamko hade en ännu värre uppförsbacke. Både Johan och Nyamko är så bra som partiledare att de hade förtjänat mer medvind.  

{{toplink}}

Forrige artikel L höll sig kvar ”tack vare skolpolitiken” – siktar på ministerposter L höll sig kvar ”tack vare skolpolitiken” – siktar på ministerposter Næste artikel Så fördelas riksdagsmandaten Så fördelas riksdagsmandaten
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).