Efter arvodesbråket – KSO avgår

Ann Kajson Carlqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, har meddelat sin avgång efter kritik om ett kraftigt höjt arvode. Och hon är inte den första att lämna posten.

En höjning av arvodet, från 71 500 kronor till 125 000 kronor – det var den utlösande faktorn för kommuninvånarnas missnöje med kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, Ann Kajson Carlqvist (M). Förslaget, som stoppades förra vintern, resulterade i högljudda protester. ”Avgå!”, förkunnade de handskrivna plakaten och upprörda ropen. Moderaternas väljarstöd i kommunen rasade.

Under onsdagen meddelade Ann Kajson Carlqvist sin avgång i ett mejl till lokaltidningen. ”Jag har tappat den positiva viljan i mitt arbete som kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg”, skriver hon till Trelleborgs Allehanda. Mathias Andersson (SD) kliver in som tillförordnad kommunstyrelseordförande under tiden.

När Ann Kajson Carlqvist tillträdde i februari 2022 efterträdde hon Mikael Rubin (M) som avgick även han, då efter att ha betalat över 200 000 kronor till en utpressare för att inte offentliggöra hans aktivitet på en sugardejtingsajt.

Forrige artikel Snart premiär för ny säsong av ”Herr talman” Næste artikel Tamsons tar över som nytt toppnamn i Stockholm – ersätter Svenonius Tamsons tar över som nytt toppnamn i Stockholm – ersätter Svenonius
Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

Miljardförstärkning av Regeringskansliet: ”Krävs resurser”

300 miljoner kronor extra till Regeringskansliet föreslås i budgeten nästa år för att fullfölja regeringens reformagenda. Under mandatperioden kommer regeringen ha ökat budgeten för den egna myndigheten med nära 30 procent. ”Det finns behov inom många områden”, säger Elisabeth Svantesson (M).